שינויים טרום סרטניים

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

09/09/2019 | 18:16 | מאת: Noa

בת 39, נוטלת גלולות למניעת הריון - פמינט 11 שנים (בזמן הזה היו הפסקות של שנה וחצי שנה ואז חזרתי לגלולות. בדיקת hpv חיובי לזן 16 ושינויים טרום סרטניים בדרגה גבוהה hgsil בביופסיה cin 2-3. בעקבות האמור בוצעה היום קוניזציה. שאלתי האם יש סיכון בהמשך נטילה של גלולות ? (בכל מיני אתרי אינטרנט לרבות האתר זה של האגודה למלחמה בסרטן מצוין שהגלולות מעלות את הסיכון) האם יש סיכוי שהן יגבירו תופעה של ממאירות בצוואר הרחם? האם כדאי לשקול מעבר להתקן תוך רחמי במקום גלולות? חשוב לי להפחית ככל האפשר סיכונים להתפתחות נוספת של טרום ממאירות ו/או ממאירות בצוואר הרחם. אודה תשובתך המקצועית. בברכה.

שינויים בצוואר הרחם נגרמים רובם ככלם ע"י וירוס הפפילומה שמועבר במגע. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם