שאלות סביב צוואר הרחם אשמח למענה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

06/09/2019 | 15:33 | מאת: יעל

שלום רב דר סליחה על השאלות המוזרות במקצת...אשמח שתעני לי 1. כאשר האישה לא בזמן ביוץ, ומתקיימים יחסי מין, הזרע נשאר בצוואר הרחם ומתפורר תוך מספר דקות, כי החומציות בצוואר ברחם גומרת אותו מהר? וכאשר האישה בביוץ , אז ההפרשות של הביוץ הם אלה שגורמות לזרע לעלות כלפי מעלה לכיוון החצוצרה האם זה נכון? 2. אני יודעת שזרע חי עד חמישה ימים. אם הוא לא פגש בביצית הוא בעצם מתפרק. האם יש סיכוי שהוא יחיה או "יתקע" בצוואר הרחם? 3. כאשר אישה במחזור, הרירית מתפרקת והכל יוצא דרך צוואר הרחם הנרתיק והחוצה? אפשר להגיד שזה "מנקה" את המערכת? תודה מראש

1. לא. ריר צמיג פחות מאפשר חדירה מאשר ריר מימי (שקיים בביוץ). לא נגרמת " התפוררות" לזרע. 2. זרעונים חיים 72 שעות. הם לא " נתקעים" בשום מקום. 3. התהליך- כפי שתארת. ה"נקיון" - לא רלבנטי. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם