וירוס הפפילומה וקוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

31/08/2019 | 17:27 | מאת: דניאלה

ד״ר שלום, בבדיקת hpv ופאפ התגלה אצלי זן 16 ושינויים טרום סרטניים בדרגת חומרה גבוהה (hgsil) ולפיכך הופנתי לקוניזציה. מיד עם יוודע הדבר התחלתי לקרוא חומר בנוגע לויריס הפפילומה ולפעולת הקוניזציה. בעקבות כך עלו אצלי מספר שאלות: 1. הבנתי שוירוס הפפילומה מלבד בצוואר הרחם עלול לגרום לסרטן גם בנרתיק ובפי הטבעת. האם מעתה אני צריכה לחיות בחשש ולבקש מהרופא שיבדוק גם מקומות אלו בכל פעם שאני מבצעת בדיקה אצל רופא נשים? 2. לאור האמור האם בבדיקת קולופוסקופיה שעברתי הרופא אמור לצבוע גם את הנרתיק בחומצה ולבדוק גם אותו? 3. האם קוניזציה ברמה cin 2-3 פוגעת בריר של צוואר הרחם? 4. מקריאת טופס ההסכמה לקוניזציה התחוור לי שאחד מהסיכונים הוא פגיעה באיברים סמוכים כגון: כיס השתן והנרתיק. עד כמה שכיחה פגיעה זו? האם זה סיכון שכיח?? 5. איך מבצעים את ההרדמה המקומית? בעזרת זריקות?? והאם ארגיש זאת? ד״ר גרובר אמי מתנצלת על אורך ההודעה אבל הדברים הללו מטרידים אותי ואשמח אם תוכלי להסביר ולהבהיר את הדברים ולהפיג מעט מחששותיי. תודה מעומק הלב

1. אם היה מגע באזורים אלו, כן. 2. לא 3. לא 4. לא שכיח 5. זריקה מקומית ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם