ביופסיה תופעות נלוות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

29/08/2019 | 12:40 | מאת: מורן

ד״ר גרובר שלום רב, בעקבות בדיקת hpv ופאפ לא תקינות הופנתי לקולופוסקופיה. הרופא נטל ביופסיה. לאחר מספר ימים הייתי אמורה לקבל וסת, אך הוסת שקיבלתי הייתה חלשה מאוד. כלומר, דימום ממש מועט בשונה מהוסת שאליה אני רגילה. יוער כי אני בחודש ראשון של נטילת גלולות פמינט לאחר הפסקה של שנה. 1. האם לביופסיה יש השלכות או סיכונים כלשהם? 2. האם ייתכן שהדימום המועט של הוסת קשור לביופסיה?כלומר, האם יכול להיות שביופסיה (לפני קוניזציה!!) גורמת להיצרות צוואר רחם כך שהדימום של הוסת מועט?? 3. האם יש סיכונים בהרדמה מקומית בקוניזציה? אני חוששת שהביופסיה גרמה להיצרות כלשהי. אודה לך אם תוכלי להשיב לי.

1. דימום 2. לא לא 3. רגישות לחומר ההרדמה ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם