שלום לד"ר גרובר

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

14/04/2007 | 11:54 | מאת: אהובה

שלום! בדברים הרשומים בכותרת "על הפורום" רשום בין היתר : "נדון גם בחיסון החדש המונע ביעילות רבה את הישנות סרטן צוואר הרחם".. אני מבינה שהכוונה לחיסון GARDASIL ?! עד כה , על סמך הסברים שששמעתי וקראתי, הבנתי שהחיסון אמור להגן כנגד 4 זנים של הוירוס hpv , כאשר 2 מתוכם אחראים למרבית מקרי סרטן צוואר הרחם (לכן אני מבינה שלא לכולם..). מה שרשמת למעלה, שהחיסון מונע את *הישנות* המחלה - שהכוונה למיטב הבנתי למניעת חזרת המחלה., האם זה מידע ממש טרי, שהסיקו לאחרונה ? תודה ובהצלחה בפורום החדש ! אהובה

לאהובה שלום רב, תודה על תשומת הלב. המלה הישנות נכתבה בטעות במקום המלה היארעות. אדאג לתקונה. החסון מונע היארעות של סרטן צוואר הרחם בצורה מאוד יעילה. הוא איננו יעיל במקרים בהם כבר התרחשה הדבקה ע"י 2 הזנים הקרצינוגנים שהם : HPV 16,18 . לכן גיל החסון המומלץ הינו 9-12 . קרי: לפני חשיפה לוירוס. תודה גם על הברכות.

14/04/2007 | 23:05 | מאת: אהובה

תודה על תשובתך. שאלה נוספת בהתייחס לדברייך: לפי מה ששמעתי עד כה, החיסון יכול להינתן לצעירות עד גיל 26 , והבנתי שהכוונה היא לפני תחילת קיום יחסי המין. נראה לי שזה סותר את מה שכתבת - "... לכן גיל החיסון המומלץ הינו 9-12...". אם כן, מהו המידע העדכני ? אהובה

מנהל פורום צוואר הרחם