בדיקת HPV חוזרת לאחר זן 16

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

14/08/2019 | 13:01 | מאת: אורית

שלום רב, לפני 5 חודשים ביצעתי HPV טסט שיצא חיובי לזן 16 ועוד כמה זנים מסוכנים. ביצעתי קולסוקפיה שממנה נלקחו ביופסיות - שהראו על דלקת כרונית. לפני 3 שבועות ביצעתי HPV TEST שוב ובמקביל לאחר שבוע ביצעתי קולסקופיה. בקולסקופיה - נמצא איזור לבן שנלקחה ממנו ביופסיה. ואילו הHPV - יצא תקין שהזנים נעלמו לגמרי אבל לא הצליחו לעשות PAP. איך יכול להיות אז שהקולסקופיה הראתה משהו חשוד והHPV יצא תקין? האם תמיד לוקחים ביופסיה בקולוקספיה? תודה רבה מראש !

העובדה ש hpv תקין, לא שוללת בעייה כי בדיקה זו אינה מדויקת. לוקחים ביופסיה רק כשיש אזור חשוד. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם