קולופוסקופיה תוצאות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/07/2019 | 18:35 | מאת: שני

ד״ר גרובר שלום רב, עשיתי היום קולופוסקופיה בשל תוצאה לא תקינה של בדיקת hpv חיובי לזן 16 ו-hsil. תוצאות קולופוסקופיה: transformation zone type 3 - aceto white epithel+mosaic grade 2-12+6 הרופא לקח ביופסיה בגלל שראה נגעים וביקש שאקבע תור לקוניזציה. אודה לך אם תוכלי להסביר לי: מהן משמעות תוצאות הקולופוסקופיה? האם ניתן להבין באיזה רמה מדובר לפי הקולופוסקופיה ? (cin2/3)? הרופא אמר שזה לא סרטן אלא נגע טרום סרטני ..האם הוא יכול לדעת לפני ביופסיה האם זה סרטן או לא? אודה לך אם תוכלי להשיב לי אני מאוד מאוד חרדה.

מימצאים שחייבו ביופסיה. יש להמתין לתוצאת הביופסיה, היא זן שתקבע את האבחנה המדויקת. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

23/07/2019 | 19:29 | מאת: שני

ד״ר גרובר שלום, ראשית, תודה על המענה המהיר. שנית, לא הצלחתי להבין כל כך...בקולופוסקופיה הרופא אמר לי, שזה לא סרטן אלא נגע טרום סרטני וצריך לטפל ע״י קוניזציה. האם ייתכן שבביופסיה יימצא סרטן למרות מה שהרופא אמר? מה הסיכויים לזה? האם בקולפוסקופיה היה יכול לראות מצב סרטני?

מנהל פורום צוואר הרחם