בעיה טכנית חוזרת בבדיקת פאפ

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

17/06/2019 | 13:46 | מאת: אביגיל

שלום רב, אני בת 40. 8 וחצי חודשים אחרי לידה שניה. לפני כארבעה חודשים עברתי בדיקת פאפ אצל רופא נשים. לאחר כחודש הרופא התקשר והודיע לי שעקב בעיה טכנית (לא הודגמו מספיק תאים) עליי לעבור את הבדיקה פעם נוספת. כך עשיתי ואתמול הרופא שוב הודיע לי שגם הפעם התעוררה אותה הבעיה - לא הודגמו מספיק תאים. על כן, הוא הורה לי ליתר ביטחון לעבור בדיקת קולפוסקופיה. הוא חזר והדגיש כי הבעיה היא טכנית לחלוטין וכי אין לי מקום לדאגה, אבל אני כן דואגת...האם העובדה שפעמיים רצוף קרתה אותה בעייה "טכנית" צריכה להדליק נורה אדומה? האם יבכל זאת ייתכן וזה מעיד על תוצאה לא תקינה?

בד" כ הדבר נובע מהעדרם של תאים מסוימים מהבדיקה. הדבר לא מעיד על בעייה מחד אך מאידך לא מאפשר לומר שהדגימה תקינה. בדיקת הקולפוסקופיה הינה מדויקת יותר ולכן יש סיכוי שתתן תשובה אמינה יותר. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם