תוצאת בדיקת פאפ ascus

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

23/04/2019 | 12:34 | מאת: עינבל

שלום לפני 3 שנים בפאפ לאחר לידה התקבלה תוצאת ascus ווירוס פפילומה 31. מאז במעקב קטלפוסקיות כל 6 חוד שיצאו תקינות . גם 2 בדיקות פאפ במהלך תקופה זו היו תקינות. לפני חודשיים בעקבות מחזור ארוך מהרגיל (משך 14 יום) ביצעתי פאפ שתוצאתו היתה שוב ascus . עשו בדיקה לפפילומה ולא נמצא שיש וירוס. מציינת שמאז קיבלתי מחזור נוסף שהיה תקין מבחינת מהלכו וזמנו (כ 6 ימים). שאלה: 1. האם לעובדה שהפאפ נלקחה במהלך דימום יכולה להיות השפעה על התוצאה? 2. מה סיבות שיכולות להיות לascus אם אין וירוס? 3. מאוד מאוד לחוצה עד קולפוסקופיה, מה ההסתברות לגידול סרטני/טרום סרטוני?

1. לא 2. במרבית המקרים מדובר בוירוס 3. הסתברות מאוד נמוכה לגידול סרטני ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם