וירוס פפילומה לאחר קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/04/2019 | 22:26 | מאת: ליאור

שלום בת 27. יש לי וירוס פפילומה זנים 16, 56, 44/45. לאחר קונקופולקופיה גילו לי cin 2 +3 ועברתי קוניזציה לצוואר הרחם וכעת בהחלמה. יש לי כמה שאלות: 1. היא מה הסיכוי שהוירוס יתפרץ שוב בעתיד אבל למשל באיבר אחר (בפה למשל) 2. מה הסיכוי שלמשל זן 16 גרם לנגעים בצוואר הרחם ופתאום יתפרץ בעתיד זן 44 למשל? 3. יש לי בן זוג קבוע, האם לאחר ההחלמה מהקוניזציה כדאי שאתחסן או שאין צורך? אני לא מבינה אם יכול להיות שיש עוד זנים אצל הבן זוג שלי שיכולה להידבק בהם בעתיד. או שנדבקים בהכל בפעם אחת ואז אין צורך להתחסן כי זה לא יועיל?

1. קיים סכוי לכך. 2. רק אם נדבקת ב-44. 3. כדאי להתחסן. ההדבקה היא בחשיפה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם