בדיקת pap וקולונסקופיה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/03/2019 | 13:59 | מאת: אנה

שלום דר', קצת על עצמי : מאז שקיבלתי מחזור הטא נמשך הרבה זמן (שבועיים) נהייתי אנמית עקב זה, ולכן התחלתי לקחת גלולות לקצר את זמן המחזור. זה עזר. הפסקתי גלולות בגיל 24 (6 שנים). והמחזור נראה שהסתדר מעצמו. היה קצר. בחודש דצמבר האחרון שמתי לב שהיה לי דימום אחרי קיום יחסי מין, ישר פניתי לרופא נשים והוא נתן לי הפניה לבדיקת PAP , אתמול קיבלנו תשובות שאין זכר לוירוס הפפילומה, שזה טוב (אני עשיתי חיסון בגיל 15 נגד סרטן צוואר הרחם) אבל הוא אמר ששם לב לכמה שינויים חריגים ושולח אותי לעשות בדיקת קולונוסקופיה בעוד 3 חודשים (טור הכי קרוב שהיה) + בדיקת PAP חוזרת. חייבת להוסיף ולציין שמאז שהיה לי מעט דימום אחרי יחסי מין , קיבלתי טיפול אנטיביוטי וגם נהייתה לי דלקת בדרכי השתן (בחיים לא היתה לי דלקת בדרכי השתן). והכעבין בבטן התחתונה היו נוראיים בזמן דלקת השתן. לאחר טיפול אנטיביוטי דלקת נעלמה, אין כאבים. חשבתי שהכל עבר אך לפני שבוע שוב היה לי דימום , אך ממש מועט. ממש טיפה קטנה. אני לא מבינה מזה יכול להיות והאם בדיקת PAP מדייקת או שמומלץ לעשות בדיקות נוספות ? האם יש בדיקות למחלות מין שמומלץ לעשות ? לא יודעת כבר מה לחשוב , הראש שלי מתפוצץ ממחשבות חוששות. ומפחדת שיהיה לי קשה להחזיק ככה 3 חודשים עד שיגיע האחר שלי. והאם בדיקת קולונוסקופיה כואבת ? מומלץ לעשות אותה עם טשטוש ? תודה מראש

מומלץ לעשות קולפוסקופיה. נסי להקדים את התור. הבדיקה אינה כואבת ואין צורך בהרדמה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם