פענוח ביופסיה - דחוף ביותר

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

18/03/2019 | 08:21 | מאת: ליאת

שלום רב, בת משפחתי, בת 30 נשלחה לביצוע ביופסיה לאחר פאפ לא תקין. במהמך לקחית הביופסיה נעשתה קוניזציה. ממצאי הביופסיה יצאו לא תקינים. נקבע לה תור למחלקה הגיאונקולוגית, אבל אשמח לקבל קצת מידע על התוצאות: ת 30 ,בריאה בד"כ G0 . א.מ א.ג. ווסתות סדירות. הפסיקה גלולות לפני חודשיים. . LSIL מוכרת למרפאת צוואר הרחם בקופ"ח מכבי מ2016 בשל שלילי ל16 ו18 . HIGH RISK חיובי לזנים HPV TYPING בוצע תקין. CIN3. ECC ב21/ 11/19 בוצע קולפוסקופיה. בביופסיה . בוצעה קוניזציה ב29/ 1/19 בהיסטולוגיה: : Cervix, external, cone biopsy. 1 Invasive nonkeratininzing squamous cell carcinoma, moderately differentiated: Stromal invasion) Horizontal extent: 3 mm (0.3 cm ) Depth: 2 mm (0.2 cm . Circumferential extent: Invasive tumor is present in three consecutive tissue sections . Adjacent CIN3 is present in 12 out 13 tissue sections. Endocervical margin is involved by invasive squamous cell carcinoma and CIN3. Exocervical margin is free. תודה מראש

יש צורך בהמשך טפול. נא לפנות לרופא המטפל. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם