Hpv בירור תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

03/03/2019 | 22:58 | מאת: מודאגת

בבדיקת hpv נמצאו זנים 16 18 שליליים וחיובי לאחד מהזנים 31 33 35 39 45 51 52 56 58 59 66 68. בוצעה קולפוסקופיה ונאמר שתקין. לא מצליחה להבין מה המשמעות. הייתי בזוגיות של כשלושים שנה עד לפני מספר שנים ומאז היה מספר בודד של בני זוג. האם יכול להיות שהוירוס קיים אצלי עוד מזמן שהייתי בזוגיות ולא עובר? האם אני בעצם מסכנת את בן הזוג בהדבקות ופוטנציאל עתידי לסרטן כלשהו אצלו? מהי בדיקת pcr והאם יש לבצע אותה בנוסף? מתקשה להבין איך מומלץ להתנהל מעבר לבצוע בדיקה שוב אחרי חצי שנה. תודה

יתכן שהוירוס נמצא אצלך מזמן. מרבית האנשים נושאים את הוירוס מבלי שהם יודעחם על כך. יש לבדוק עם המעבדה שבצעה את הבדיקה האם עשתה זאת עם pcr . הדבר החשוב בייתר הוא להיות במעקב ולקיים יחסים עם קונדום. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

04/03/2019 | 06:45 | מאת: מודאגת

תודה ואם אפשר השלמה כלומר יכול להיות מצב שהוירוס לא יעבור אף פעם? מעבר להבנה שעלי להיות במעקב כדי לוודא שאין שינויים אצלי, מה הסכנה בהדבקה של גברים? האם זה יכול לגרום לסרטן אצל גברים? באיזה טווח זמן? תודה

מנהל פורום צוואר הרחם