פפילומה בבקשה עזרתך.. תודה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

25/02/2019 | 16:51 | מאת: סיוון

שלום, ביצעתי בדיקות פאפ מקופת חולים מכבי בפירוט על זנים 18 16 ועוד נוספים שיצאה תקינה. בדיקת פיפל תקינה. בדיקת קולפוסקופיה יצא קצת דלקת אבל הרופא רשם שאין צורך באנטיביוטיקה וגם changes suggestive of hpv cytopathic effect אמר שאין סיבה לדאגה אבל יש לחזור על קולפוסקופיה בעוד 5 חודשים. שאלתי האם יש לי פפילומה? אני נשואה פלוס 3 בת 40. אם נדבקתי האם ההדבקה היא סוג של הדבקה בכל מגע מיני עם בעלי? כלומר לא נתגבר על הוירוס? והאם יש סיכוי שפתאום הזנים שציינתי מעלה יופיעו כחיוביים? חס וחלילה.. ושאלה נוספת.. למה לקיחת הביופסיה כל כך כואבת בבדיקת קולפוסקופיה.. אני מגיעה לבכי מכאב. האם יש דרך להקל? תודה רבה!!

- התשובה סוגסטיבית לנוכחות וירוס הפפילומה - ההדבקה היתה יכולה להתרחש לפני שנים רבות ומתוקף כך יתכן שהוירוס קיים ביניכם זמן רב. - ביופסיה בצוואר הרחם לרב אינה כואבת. לכל אחד יש סף אחר לכאב. כדאי לקחת משכך כאב ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

27/02/2019 | 14:38 | מאת: סיוון

תודה על המענה! עוד דבר הבנתי לפי מה שכתבת שיש לשנינו פפילומה.. וזה סוג של גלגל הדבקה. האם העובדה שאין לי את הזנים האלימים לפי תוצאות הפאפ והקולפוסקופיה יכולה להישמר? כלומר הם לא יצוצו פתאום? האם יש לי ולבעלי דרך להיפטר מהוירוס הזה?.. פשוט מאוד מודאגת. תודה

מנהל פורום צוואר הרחם