ECC תעלת צוואר רחם סגורה מספר שנים

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

27/06/2017 | 21:59 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 60. מלפני 10 שנים בגיל המעבר. בשנת 2008 התגלה אצליCIN1 ומפאת גילי אז, בוצע קריו. בחלוף כשנתיים במעקב שוב התגלה CIN1 ושוב בוצע קריו. מאז במעקב קולפוסקופיה בתחילה אחת לחצי שנה ואחר כך מעקב חד שנתי. בארבע (4) השנים האחרונית לא בוצע קולפוסקופיה עם ECC מכיון שתעלת צוואר הרחם נסגרה לי. עקב כך רופא הנשים שאני במעקב אצלו מאז ועד היום אמר שהוא עושה י אולטרסאונד וכשהוא רואה עובי רירית דקה אין צורך לנסות לגרום לפתיחת תעלת צוואר הרחם עקב הכאב אותו אני חשה בבידקה. מכיוןן שכך בוצע מעקב אחת לשנה אולטרסאונד וקולפו' שנלקחה בדיקת פפ כבדיקת מעקב בעצם. אני טענתי כל אותם שנים כי הבדיקה לדעתי אינה מספקת, מכיוון שלא ניתן לבצע ECC אך הוא הסביר שאולטרסאונד תקין ובדיקת קולפו' + פפ זה בסדר גמור. היום ניגשתי לביקורת לאחר שנה וביצע לי קולפוסקופיה ולקח בדיקת פפ אך אמר שכעט יש הנחיות חדשות וכי עליו לשלוח אותי לבית חולים לבצע ECC כי הבדיקה מסתבר אינה מספקת (כפי שאני חשבתי בעבר). הוא גם ציין צוואר עם TZ עם MMSQE לאור CIN1 פעמיים בעבר מופנית לבצע בבי"ח ECC. (מכיון שניסה לפתוח לי את התעלה בקופ"ח בלי טשטוש וכאב לי מאד). שאלתי היא מה המשמעות של מה שרשם בלועזית? והכי מטריד/מדאיג אותי שבעצם במשך ארבע שנים לא בוצע אם כך מעקב אחר CIN1 ואני די מודאגת שמא יתגלו ממצאים חמורים, כי הרי בעצם לא הייתי בעקב. האם זה שביצעתי לפני כן את הבדיקות כפי שתיארתי לעיל יכלו לגלות בעיה באם היתה גם בלי לפתוח את תעלת צוואר הרחם? האם כעט יש מצב שיגלה דבר מסוכן? האם יש דרך אחרת/נוספת לבירור במידה ולא אעשה ECC? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה תודה מראש.

ניתן לשים כדור ציטוטק בנרתיק ולראות אם הוא יגרום לפתיחה מסויימת של צוואר הרחם שתאפשר בצוע ECC . ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038,9 פקס: 036704158

מנהל פורום צוואר הרחם