משטח פאפ לא תקין כנראה....

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/04/2007 | 23:54 | מאת: יעל

אתמול קיבלתי טלפון מרופאת הנשים שלי, חודש לאחר בדיקה - אולם לא הספקתי לענות. ניסיתי לחזור אליה, אבל היא לא ענתה ותהיה רק בשבוע הבא. התקשרתי לרופא אחר באותה קופ"ח, והמזכירה שלו רק הסכימה למסור לי שאני אצטרך לעשות בדיקות נוספות ושאני אגיע בשבוע הבא. אני בלחץ נוראי. מה הסיכוי של משטח פאפ לא תקין, להפוך לסרטן...?

הי יעל, משטח פאפ לא תקין הינו שם כולל לאפשרויות רבות. האפשרות השכיחה ביותר הינה אטיפיה. במקרה זה ב- 80% לא קיימת כל בעייה רפואית. בשאר ה- 20% או שיש דלקת או שקיימים שינויים בתאי צוואר הרחם. הדרך לבדוק זאת הינה באמצעות בדיקה הנקראת קולפוסקופיה שפרושה הסתכלות מיקרוסקופית על צוואר הרחם. שאר האפשרויות הכלולות בכותרת " פאפ לא תקין" הינן נדירות יותר וגם אז הדרך להערכה מדויקת יותר הינה באמצעות קולפוסקופיה. יש לזכור שפאפ זו בדיקת סקר וככזאת, מידת דיוקה אינה עולה על 50-60% . לסכום: גם בפאפ לא תקין, הסבירות שאין כל בעייה, הינה גבוהה. אבל, חייבים להיות במעקב.

16/05/2009 | 10:53 | מאת: עינת

שאלה.. האם זה וירוס המועבר ע''י גבר שגורם לתאים להפוך לטרום סרטניים... עד סרטניים?........... והאם כשמסירים את התאים ... צורבים אותם יש סיכון בכל נושא הפוריות?... תודה עינת.

01/02/2010 | 13:27 | מאת: מעיין

היי, אני בת 24 עשיתי בדיקת פאפ אשר יצאה לא תקינה. תוצאות הבדיקה הם:OBSERVATION-PATIENT UNDER OBSERVATION מה זה אומר, האם יש לי ממה לחשוש. שכן אני לא מתפקדת ואני מפחדת שזה סרטן הרחם?

25/02/2010 | 17:49 | מאת: מעיין

היי, זאת שוב מעיין שלחתי לך שאלה אך לא ענית, אשמח אם תוכלי להגיב-היי, אני בת 24 עשיתי בדיקת פאפ אשר יצאה לא תקינה. תוצאות הבדיקה הם:OBSERVATION-PATIENT UNDER OBSERVATION מה זה אומר, האם יש לי ממה לחשוש. שכן אני לא מתפקדת ואני מפחדת שזה סרטן הרחם?

14/02/2011 | 23:54 | מאת: ליאת ג.

קרה לי אותו דבר, התקשרתי אליו, קבע לי תור באותו יום. הוא אדיב, עדין ומקצועי (חתיך....). בסוף יצא שיש לי דלקת קלה... מקבל ברמת אביב. 052-4262488

23/12/2017 | 17:15 | מאת: זהבית

עשיתי בדיקת פאפ והיא יצאה לא תקינה, זאת אומרת הרופא אמר שאין תאים סרטניים אבל יש גושים לא ברורים , הייתי רוצה להבין מה זה אומר?

מנהל פורום צוואר הרחם