שני כלי דם בחבל התבור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/04/2007 | 21:21 | מאת: טלי

שלום, התגלו אצלי שני כלי דם בחבל התבור.כעת אני בשבוע 21. ואני רוצה לדעת: 1) אם ממצא זה עלול ליצור מומים אצל העובר, ואם כן אז איזה מומים?(הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות: שקיפות עורפית + חלבון עוברי +סקירת מערכות מוקדמת+ אקו לב עובר בשבוע 17) 2) האם הימצאות שני כלי דם עלול ליצור אצל העובר בעייה של קשב וריכוז? ( אולי בגלל מעבר לא מלא של דם בחבל התבור ). 3) בלי קשר כעת לממצא הנ"ל, כבר שבוע אני סובלת מברטולין אבצסט - לפי הגדרת הרופא.המקום נפוח וכואב. הרופא אמר שייתכן שאצטרך לעשות ניתוח ולהוציא את זה. אני רוצה לדעת אם הניתוח עלול לסכן את העובר? ואילו תופעות לוואי עלולות להופיע אחרי הניתוח? תודה, טלי

20/04/2007 | 21:38 | מאת: ד"ר אריה שחר

טלי שלום 2 כלי דם בחבל הטבור הינו ממצא שנמצא בכ 1% מהעוברים, הממצא מתלוה לשיעור גבוהה יותר של מומים בעובר ומטרת הסקירות לשלול אותן. ביצאת את הבדיקות שצריך לבצע ומומלץ להמשיך ולבצע סקר מערכות מורחב בשבוע 22 - 23. בהמשך מומלץ ולעקוב אחר הצמיחה העוברית עקב שכיחות יתר של עיקוב בצמיחה תוך רחמית. לא נמצא קשר בין 2 כלי דם בחבל הטבור והפרעות קשב וריכוז. לגבי הברטולין אבצס - הטיפול באבצס הינו ניקוז ניתוחי. הניתוח לא צריך לסכן את העובר, ולמניעת סיבוכים של זיהום נוסף מומלץ טיפול אנטיביוטי.

31/08/2008 | 10:38 | מאת: גלי

שלום, אני בשבוע ה-16 להריוני.לאחרונה ביצעתי סקירה מוקדמת הרופא בדק את כלל האיברים והכל היה תקין מלבד העובדה כי נמצאו שני כלי דם במקום שלושה.הרופא המליץ לפנות לייעוץ גנטי, בדיקת מי שפיר ואקו לב. אני מאוד לחוצה ולכן הייתי מעוניינת לדעת מהן ההשלכות לגבי בריאות העובר. תודה, גלי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה