בעיות בלוטת הטרים בזמן ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/04/2007 | 21:30 | מאת: Inna

ב2001 קיבלתי יוד רדיואקטיבי ומאז מטופלת באלטרוקסין. בסוף פברואר,כאשר הייתי בשבוע 4 להריון, עשיתי בדיקת דם - TSHהיה תקין(TSH-1.69). אתמול(אני כבר בשבוע 11) עשיתי בדיקת דם ו TSH-10.44,FT4- 13.2 האים זה יכול להשפיע על התפתחותו של העובר? תודה

19/04/2007 | 17:27 | מאת: ד"ר אריה שחר

אינה שלום העליה ברמות TSH בדיקות הדם מראות שיש צורך לאזן את בלוטת התריס. מומלץ לפנות לרופא המטפל / אנדוקרינולוג לשם איזון הבלוטה. ידוע שבהריון קיימת ירידה ברמות ההורמון החופשי עקב עליה ברמות החלבונים שקושרים אותו ולכן אישה עם תת פעילות טרום הריונית, המטופלת באלטרוקסין, מומלץ ביעוץ אנדוקריני בתחילת ההריון. בבירור שביצעתי רמות ה FT4 שלך תקינות כך שקרוב לודאי ולא ישפיע על העובר. בהצלחה בהמשך ההריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה