נטילת מולטיויטמין לנשים הרות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/05/2009 | 12:33 | מאת: עירית

שלום רב, אני בשבוע השמיני להריון ורופאת הנשים שלי רשמה לי מולטי ויטמין ותוסף ברזל. המרשמים שקיבלתי היו לחומרים סינטטיים והמרתי אותם בתוספים טבעיים של "הדס": 1. מולטיויטמין ומינרל לנשים הרות ומניקות 2. "ברזל עדיף" (מועשר ב חומצה פולית וויטמין B12) עפ"י חוברת ההדרכה יש ליטול 2 טבליות מולטיויטמין וטבליית ברזל אחת. 2 טבליות מולטיויטמין מכילות בין היתר: 3,300 יחב"ל של בטא קרוטאן – האם זו כמות מסוכנת? 800 מק"ג חומצה פולית, 1.6 מק"ג B12 ו 27 מ"ג של ברזל עדין האם זה מספיק ואין צורך לקחת טבלית "ברזל עדיף" שמכילה 30 מ"ג ברזל אלמנטלי, 400 מק"ג חומצה פולית ו50 מק"ג B12 אני מרגישה מבולבלת מאוד ואשמח לתשובתכם, עירית

16/05/2009 | 23:34 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום עירית מה שהוכח מדעית בטרימסטר הראשון זה רק חומצה פולית 400 מק"ג ביום. ניתן לקחת עד 5 מ"ג ביום ללא בעיה. אין הרעלה מחומצה פולית. ברזל צריך להתחיל לקחת רק בטרימסטר השני אבל אם מראש יש לך חסר זה לא מזיק. לגבי ברזל לכל סוג של ברזל יש מינונים אחרים אך המינונים שציינת הם נמוכים. בנתיים תסתפקי במולטיויטמין שמכיל חומצה פולית ובטרימסטר השני הוסיפי ברזל. בהצלחה

17/05/2009 | 08:53 | מאת: עירית

ד"ר ולפיש, תודה על תגובתך המהירה. רק חסרה תשובתך לגבי מינון 3,300 יחב"ל בטא קרוטאן - האם זה מסוכן? האם משקלי - 45 ק"ג בלבד - יכול להשפיע על ההחלטה באם לקחת 1 או 2 טבליות מולטיויטמין? בברכה, עירית

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה