שמירת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/05/2009 | 06:20 | מאת: יג

שלום! אני בשבוע 17 להריון, עד כה הבדיקות תקינות למעט העובדה שיש לי רחם עם מחיצה. בשבועיים אחרונים התכוצויות חזקות וכואבות שאני מרגישה באיזור הרחם, הבטן הופכת קשה כמו אבן. בתדירות של בערך כל 15 דק' עד כל שעתיים. אחרי הליכה של 5 דקות בד"כ יש התכוצות, לעיתים אחרי ישיבה לא נוחה (מול מחשב). בשכיבה התכוצות חולפת. בהריון קודם היו התכוצויות בעלי אופי דומה שהתחילו בשבוע 27 בערך. משבוע 30 רופא שלי המליץ על שמירת הריון בגלל שראה ציר בודד במוניטור+ 3 התכוצויות רחמיות באולטרסאונד . הוא הנחה אותי להמנע ממאמץ שגרם להתכוצויות ובפועל היו התכוצויות גם בישיבה לכן רוב הזמן שכבתי. בסוף בשבוע 37.5 התישבתי למספר שעות ובאותו לילה ילדתי. בהריון הזה היתי אצל רופא פעם בזמן התכוצות, ראה צואר רחם באורך 33 ס"מ+מחיקה קלה. כשהייתי אצל רופא קבוע, לא היתה התכוצות, אורך צואר רחם היה 47 ס"מ. אני עובדת משרה מלאה,לעיתים יש התכוצויות גם בישיבה והן כואבות. אני גם חייבת לעיתים להסתובב בעבודה ואז יש התכוצויות כואבות שחולפות רק כעבור ישיבה ממושכת. העובדים אומרים שרואים עלי שכואב, שאני חיוורת, וזה אוביקטיבית כאבים חזקים (אבל פחות מצירים אמיתיים). האם לא ראוי להמליץ על שמירת הריון במיקרה כזה? האם עצם המשך העבודה עם התכוצויות לא מסכנת את ההריון?

16/05/2009 | 23:10 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום זה בהחלט לשיקול דעתו של הרופא המטפל שלך המכיר אותך את הרקע שלך ואת הבדיקות שלך טוב מכולם בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה