מי שפיר + צ'יפ??

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/04/2009 | 13:04 | מאת: רקפת

שלום, אני בת 37 ו 10 חודשים. סקירה ראשונה בשבוע 14+ 5 תקינה למעט בצקת עורפית 2.5 (גודלה לא השתנה מהשקיפות העורפית שבוצעה בשבוע 12+5) הבנתי כי הסיכון במצבי ל DS הינו 1:150. אבצע מי שפיר בעוד 3 שבועות. אם התוצאות של מי השפיר יהיו תקינות האם אני יכולה "לשכוח" לחלוטין מהממצא? או שבמצב זה כדאי לשלוח גם לצ'יפ גנטי? או שהצ'יפ לא שייך לעניין זה?

03/04/2009 | 23:56 | מאת: ד"ר אריה שחר

ציפ גנטי יכול תמיד למצוא עוד משהו כי יודעים שישנן מחלות גנטיות שמתלוות לשקיפות עורפית מעל 3 מ"מ. נכון להיום אין המלצה לציפ גנטי בעקבות שקיפות עורפית פתולוגית.

04/04/2009 | 14:27 | מאת: רקפת

שלום ותודה על התשובה אבל השקיפות שלי היא 2.5 ולא 3 , לא הבנתי מה ההמלצה לגבי מצבי... תודה...

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה