תיסמונת?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/04/2009 | 23:10 | מאת: רומי

שלום אני בשבוע 18 הריון ראשון בסקירה מוקדמת התגלתה רק כליה אחת בעובר וגם נצפה מוקד אקוגני בלב עשיתי סקירה מוקדמת נוספת ונצפה cpc בעובר שלושת הממצאים האלו מדאיגים אותי ואני הולכת ליועץ גנטי ומבררת על דיקור מי שפיר כל שאר הדברים נראו תקינים בעובר התפתחותו הגופנית נראית תקינה והוא מחזיק את כפות ידיו פתוחות כלומר אצבעות מתוחות כלפיי מעלה ומחזיק את רגלו ביד( קראתי שבטריזמוניה 18 העובר לא מסוגל לעשות זאת?) אני רוצה לדעת איזו תסמונת יש לה את שלושת הממצאים שנצפו בעובר שלי? גם נקודה בלב גם כליה אחת וגם cpc ? האם שלושתם יחד מעידים עךל תסמונת ספציפית או שכל ממצא לחוד מעיד גל חשש לתסמונת אחרת? אשמח לקבל הסבר כלשהו תודה

03/04/2009 | 18:23 | מאת: ד"ר אריה שחר

מוקד אקוגני בלב ו CPC הינם ממצאים שבהמשך יעלמו אולם מעלים סיכון לבעיה כרומוזומלית , כל אחד בפני עצמו במידה מועטה אולם ביחד הסיכון עולה בהרבה - שוב מדובר בבעיה כרומוזומלית ולא תסמונת. לגבי חסר כליה - יכול ללכת עם מצבים מסוימים אולם דורש בירור גנטי מקיף ע"י יועץ שיברר את כל העץ המשפחתי וגבי סיכון לבעיות עתידיות. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה