חולת IGAN בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/01/2009 | 10:54 | מאת: יעל

שלום, אובחנתי כחולת IGAN אני סובלת מחלבון בשתן גבוה ( 3 גרם באיסף 24 שעות) . כגע אני נמצאת בשלב פעיל של המחלה . לחץ הדם שלי תקין וכך גם תפקודי הכליה. כאמור כרגע אני נמצאת בהריון בשבוע 15. בבדיקה אחרונה שבצעתי באיסוף שתן היה לי כאמור 3 גרם . אני חשה תשישות נוראית. בקושי מסוגלת לתפקד במהלך היום. וברגליים יש לי בצקות קשות. הנפרולוג שלי אמר שכל עוד הלחץ דם תקין + תפקודי הכליות תקינים רמת החלבון כרגע אינה משמשעותית. כמו כן הוא יידע אותי שהסיכון ברעלת הריון גבוהה יותר. ההריון יקר לי מאוד. יש משהו נוסף שאני יכולה / צריכה לעשות מעבר למעקב ובדיקות ברמה שבועית ? האם יש מחקרים / סטטיסטיקות לגבי חולות IGAN בהריון? תודה

26/01/2009 | 10:20 | מאת: ד"ר אריה שחר

יש מחקרים ותיאורים של מחלות כליה עם חלבון בשתן , חלקם טובים יותר וחלקם פחות . את בסיכון מוגבר לרעלת הריון וכן להחמרה בתפקוד הכליתי ניתן באינטרנט לקבל פרטים ספציפיים את נמצאת במעקב נפרולוגי כפי שהמצב מחייב

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה