בהמשך להיקף ראש עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/12/2008 | 20:34 | מאת: לי

שלום רב, האמת שאני אחרי לידה ורציתי לדעת מה תאמרו על כך. הגניקולוגית שלי אמרה לי עוד בחודש שמיני שהיקף הראש גדול (35 ס"מ)וכנראה שיהיה קיסרי. כל מי ששאלתי גם מאלו שמבינים עניין אמרו שהראש לא גדול מדי. אני סבלתי צירי לידה והגעתי לבית חולים עם פתיחה 7 ס"מ. הובילו אותי ישר לחדר לידה ולאחר שעתיים של פתיחה מלאה ללא התקדמות החליטו על קיסרי. ואני בלית ברירה חתמתי על הטפסים מחשש שיקרה משהו לעובר שלי. אז רציתי לסיים עם זה כמה שיותר מהר אך כיום כמו אז התחושה היא שהייתה רשלנות בבית חולים. המיילדת הייתה הולכת ובא, לא הייתה קשובה אלי ומספיק הייתה שם בשבילי. לקראת הסוף בא מיילדת אחרת שהסבירה לי כיצד ללחוץ ותמכה בי ועובדה שראש העובר ירד לספינה בס"מ. כל זה ללא חומרי הרדמה או הקלה היות ורציתי ללדת טיבעי. ולבסוף קרה שנותחתי בהרדמה מלאה ולא חוויתי לידה! התחושה היא קשה ורצון לתבוע את הבית חולים אף על פי שחתמתי. החתימה הייתה על מנת למנוע נזק לעובר. המוניטור העוברי היה תקין. חוות דעתכם בבקשה. בכוונה לא ציינתי את שם הבית חולים. תודה

01/01/2009 | 12:00 | מאת: ד"ר אילון לחמן

ללי שלום. קודם כל מזל טוב. אני שמח שלאם ולנולד שלום.סיבת הניתוח אני מבין היתה אי ירידת הראש לאחר פתיחה של שעתיים ללא אפידורל. דבר זה מקובל בכל בתי החולים.הסיבה שזה מראה על חוסר התאמה בין גודל ראש העובר וגודל האגן האימהי.כך שלסיכום אולי הצוות לא היה מספיק נחמד,להרגשתך,אבל בהחלט פעלו עלפי כללי הרפואה המקובלת מתוך רצון למנוע ,חס וחלילה, נזק לעובר. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה