רעלת הריון?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/12/2008 | 20:40 | מאת: אורית המודאגת

שלום, אני בהריון השני בשבוע 20 (בהריון ראשון - אובחנתי IUGR, ילדתי בחודש שביעי בניתוח דחוף לפני כשמונה חודשים). עשיתי בדיקות של כרישיות יתר בדם והתוצאות היו תקינות. נוטלת אספירין מסוג "קרדיופירין" מזה כחודש ימים 100 מ"ל ליום (הומלץ לי ע"י רופא נשים בגלל העבר..). מבדיקות דם ושתן שערכתי היום בקופ"ח התקבלו התוצאות הבאות 1. 435 :FIBRINOGEN (כאשר הטווח הוא 200-400) 2. 154 :PT%?(הטווח הוא 120- 70) 3. 0.78 :PT-INR (הטווח 1.15- 0.9 ) 4. 299.1 :PROTEIN- URINE 24h (הטווח הוא 0-150) מה אומרות התוצאות? האם יש סיכון לרעלת הריון גם בהריון הזה? האם יש איזושהי בעיה כלייתית? מודה לך מראש על תשובתך וסליחה על ההארכה במילים אורית המודאגת...

22/12/2008 | 11:19 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לאורית שלום. לא צינת ערכי לחץ דם ולא ערכי תפקודי כיליה בדם.החלבון המעט גבוה,עדין לא מצביע על כלום.מדוע בוצע? בהצלחה.

22/12/2008 | 20:27 | מאת: אורית המודאגת

היי, תודה רבה על מהירות תגובתך. לחצי הדם תקינים בהריון (בערך 80/120), בד"כ (לא בהריון) לחצי הדם נמוכים (בערך 100/65, 95/65). הבדיקות בוצעו מאחר ולקראת אמצע חודש רביעי הופיעו אצלי בצקות ברגליים (העליתי במשקל בערך 3 ק"ג), אותו המקרה קרה גם בהריון הראשון. אשמח לקבל דעתך בעיניין תודה רבה מראש

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה