שאלה מטרידה!!

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/12/2008 | 13:15 | מאת: מלי

שלום רב! אני בשבוע 33.4 להריון. רציתי לשאול האם זה שכיח שיש הפרשות עם מעט דמם בשבועות אלו, שבאים אחרי יום מאומץ מאוד ללא מנוחה מספיקה או אחרי קיום יחסים ערב לפני. בנוסף יש הרגשה כמו לפני קבלת מחזור- כאבי גב תחתון, כאבים בצד מיחושים בבטן, כאבי רגליים ועוד.. האם זה מעיד על הכנת הגוף ללידה העתידית? האם זה נורמאלי? מה אפשר לעשות בכדי למנוע את הדמם או את הכאבים? אני רוצה לציין שהייתי אצל רופא נשים והבדיקה יצאה בסדר גמור ברוך ה', וגם נעשה לי מוניטור שקבע שאין צירים והכל בסדר. תודה ויום טוב.

04/12/2008 | 00:44 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום מלי דימום אינו שכיח או טבעי בהריון למעט בזמן הלידה עצמה. דימום לאחר קיום יחסים בהחלט מצריך בדיקה. שאר התלונות יכולות להיות שכיחות בסוף הריון. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה