הריון לא תקין - דחוף

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/11/2008 | 18:53 | מאת: יפית

שלום, אני כ-3 שבועות אחרי הזרעה. בתוצאה הראשונה של הבדיקות (14 יום אחרי הזרעה) רמת הבטא היתה 106. יומיים לאחר מכן עלתה ל- 270 אך רמת הפרוגסטרון ירדה מ- 80 ל- 60 ולכן קיבלתי נרות אנדומטרין. בבדיקה השלישית שנערכה חמישה ימים לאחר מכן ערך הבטא עלה ל-850 והפרוגסטרון עלה ל- 120. היום שבוע לאחר מכן הבטא ירדה ל- 600 הפרוגסארון ירד ל- 40 וה- E2 ירד גם הוא ל- 152. נאמר לי להפסיק עם האנדומטרין. מה עושים עכשיו? האם הדבר אומר שההיריון לא תקין? שעליי להפסיק את ההיריון? לא קיבלתי תשובות מהמרפאה אלא רק הנחיה להפסיק עם הטיפול ההורמונלי ולעשות בדיקת דם יום רביעי? בבקשה תחזירו לי תשובה אני לחוצה.

23/11/2008 | 22:35 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום יפית היקרה העובדה שהבטא ירד מעידה על כך שההריון לא תקין. יש כמה אפשרויות או שיספג ויעלם לבד ויופיע דימום - הכי סביר או שתצטרכי לעבור פרוצדורה - מאד לא סביר כי ההריון מאד צעיר ואולם אפשרות נוספת של הריון חוץ רחמי חייבת להשלל ולכן עליך לפנות לבדיקת גינקולוג במיוחד אם מופיעים כאבים או התעלפות

23/11/2008 | 22:36 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הסבירות להריון חוץ רחמי היא מאד קטנה אך קיימת אם הבטא במעקב ירד עצמונית לאפס כפי שצפוי הרי שהבעיה נפתרה. בהצלחה רבה ולא להתיאש!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה