צירים ויחסי מין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/09/2008 | 15:13 | מאת: אור

שלום, אני בשבוע 22+5 ובשבועות האחרונים יש לי צירים חלשים (התכווציות ברחם והבטן מתקשה) בתדירות של כל כמה שעות לא באופן סדיר. הרופא אמר שבנתיים אין מה לדאוג כי צוואר הרחם גבוה וסגור ואין מה לעשות חוץ מזה שהוא המליץ לוותר על יחסי מין ועל אורגזמות בכלל! האם זה הגיוני?? עד מתי ההמלצה תקפה?

04/09/2008 | 11:23 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לאור שלום. אם תשובת הרופא לא נהירה או לא מובנת,מדוע לא ביקשת שיסביר?על כל פנים בנוזל הזרע נמצא הורמון הפרוסטהגלנדין היכול לגום לצירים.משתמשים בהורמון זה אגב גם לגרימת לידה.אני מניח שזו הסיבה שהתבקשת להימנע מקיום יחסים.מאחר ובין כך את כבר בסיכון עם צירים מוקדמים.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה