העובר ירד במישקל-דחוף מאוד !!!!!!

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/05/2007 | 19:13 | מאת: אסתי

שלום!!בתי בת 33 בהריון בחודש תשיעי.לאחרונה גילו שיש לה סכרת סמויה ומבית החולים יעצו לה תפריט דל קלוריות ומעקב בדיקות דם של 6 פעמים ביום.רמת הסוכר אצלה תקינה.שאלתי היא:בבדיקת אולטרסאונדבחודש שעבר העובר שקל 2.600 ג'ר,והיום היתה בבדיקה והעובר שקל 2.500 ג'ר.איך קורה דבר כזה???יש לציין שהיא גם צועדת 4 פעמים בשבוע 40 דקות כל פעם. תודה מראש

01/06/2007 | 08:06 | מאת: ד"ר אריה שחר

אסתי שלום עובר לא יורד במשקל - יכול להופיע עיקוב הצמיחה אולם לא ירידה. הסיבה לתוצאה שקיבלתם יכולה לנבוע לטעות, שימוש בטבלעות שונים, פרמטרים שונים לבדיקה וגם אנשים לא מיומנים. מומלץ לפנות לרופא הנשים ולהעריך באם קיים סיכון לעובר לנתונים שציינת ואם כן בחודש התשיעי ניתן גם לשקול ילוד. פעילות ספורטיבית בריאה בהריון - אולם אם קיימת בעיה בצמיחה מומלץ על מנוחה - שוב לפנות לרופא המטפל בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה