הומוצסטאין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

10/04/2007 | 09:11 | מאת: נעמה

שלום רב, לבן של בת דודה שלי היה חוסר בהומוצסטאין ולכן לקה בפיגור מינקותו. אני מתכננת להיכנס להריון בקרוב . איך עלי להיערך בנושא זה? תודה רבה

10/04/2007 | 11:01 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום נעמה. כאשר ישנו פיגור במשפחה חשוב לבצע ייעוץ גנטי מסודר באחד מהמכונים הגנטיים שבבתי החולים בנוכחותך ובן זוגך ויחד עם כל הניירת הרלוונטית שניתן להשיג על מנת להגיע מוכנים לפגישה. כדאי לבצע את הייעוץ עוד טרם כניסתך להריון. יתכן ותופנו לבדיקות נוספות לפני ותוך כדי ההריון כדי לנסות ולהעריך את הסיכון בהריון המתוכנן. חשוב לקחת חומצה פולית עוד טרם כניסתך להריון. באשר להומוציסטאין בד"כ הבעיה הינה עודף ולא חוסר והיא קשורה לקרישיות יתר דווקא. שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה