GBS

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/04/2007 | 11:07 | מאת: רעות

שלום רב יש לי שאלה לגבי GBS. אני בשבוע 38 וביקשתי לעשות השבוע את המשטח הוגינלי. האם במידה ומוצאים את החיידק ניתן ללדת וגינלית? הבנתי שניתן במידה ונותנים עירוי אנטיביוטיקה בחדר לידה. האם האנטיביטיקה מכסה את אפשרות ההדבקה? או שכדאי לבקש קיסרי? ובכלל מה המלצתך לגבי ביצוע המשטח- האם בכלל כדאי? תודה רבה

09/04/2007 | 18:00 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי רעות GBS הינו חיידק שיכול לשכון בנרתיק ובמערכת העיכול של נשים בריאות לחלוטין. החידק הזה יכול במקרים לא שכיחים לזהם את העובר כאשר הוא עובר בתעלת הלידה ולסכן אותו במחלה זיהומית. שכיחות הנשאות של החיידק בארץ היא נמוכה וכנראה שהזנים בארץ אינם אלימים מאד. לפיכך לא כל הרופאים בארץ נוהגים לקחת משטח נרתיקי לפני הלידה. יש בהחלט רופאים שנוקטים בגישת ה"תרבית לכל אשה" לקראת לידה. באם התרבית חיובית לחיידק יש לקבל אנטיביוטיקה בזמן הלידה כדי למנוע הדבקה לילוד בעת הלידה. אין שום סיבה לביצוע ניתוח קיסרי בהקשר זה באם החיידק מזוהה ומטופל כיאות. חג שמח

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה