הריון חדש?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/11/2016 | 06:46 | מאת: יעל

היי, בת 36. לפני כחודש , לצערי, הריון מחוץ לרחם שהסתיים בכריתת חצוצרה שמאל. הניתוח היה ב 1.10. מחזור אחרון הגיע ב 6.10. עקב איחור ביצעתי בדיקת דם אתמול 3.11 ויצאה לי ביטא 188. האם תוצאת ביטא תקינה לגיל ההריון? האם מדובר בהריון חדש? האם יכול להיות שזאת שארית ביטא מפעם שעברה? איזה מעקב צריך לעשות ומתי כדי לוודא שזה הריון תקין ולא שוב מחוץ לרחם? תודה!!

16/11/2016 | 08:42 | מאת: ד"ר רבקה פרנקל

יש לחזור על בטא כמותי בכדי לשלול או לאמת הריון נוסף

16/11/2016 | 20:53 | מאת: ד"ר ליבנה שפט הלר

בעיקרון זה ערך תקין ל4 שבועות לאחר וסת אחרון. מאחר שבוצעה כריתת חצוצרה סיכוי נמוך לשארית הריון אך קיים. כדאי לחזור על בטא בהפרש של כמה ימים לראות שעולה באופן תקין , אם כן כדאי לבצע אולטרסאונד סביב שבוע 6 להדגמת הריון תוך רחמי . בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה