GBS Vagina/Rectum Perinat

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/10/2016 | 14:33 | מאת: אלנה ק.

שלום רב, אני בהריון , שבוע 36 , הריון שלישי. בהריון קודם הייתה לי תוצאת בדיקה חיובית ל-GBS. הרופא עשה לי בדיקה לפני כמה ימים והתוצאה שלילית. השאלה היא כזאת, האם עושים את הבדיקה רק מנרתיק (ואגינה) או שגם מפי הטבעת. בפעם הקודמת , פרופסור שהייתי מטופלת אצלו עשה לי בדיקה משני המקומות. הפעם רק מהנרתיק. האם כידאי לי לחזור אל הרופא ולבקש לעשות בדיקה חוזרת משני המקומות על מנת למנוע סיכון? תודה רבה

25/10/2016 | 20:28 | מאת: ד"ר ליבנה שפט הלר

בדרך כלל נלקחת תרבית לGBS מהנרתיק ופי הטבעת. אין צורך לחזור על התרבית , אך כדאי לציין בהגעה לחדר לידה כי בהריון קודם GBS היה חיובי , מאחר שבחלק מבתי החולים יתייחסו אליך כGBS חיובי בשל התרבית מההריון הקודם.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה