פרוגסטרון רטארד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/01/2016 | 10:14 | מאת: אושר

בוקר טוב, בת 23 בהריון שלישי בשבוע 25 3. לידה ראשונה בשבוע 38, הריון שני הסתיים בהפלה מאוחרת- שבוע 22 בעקבות המטומה סבכוריונית וירידת מים מוקדמת. כעת מטופלת בפרוגסטרון רטארד החל משבוע 9 להריון בעקבות דימומים מאסיביים והמטומה סבכוריונית. בבדיקות האחרונות נראה כי ההמטומה הפכה 'מאורגנת' ואף בבדיקה האחרונה לא נצפתה כלל (ייתכן?). ע"פ הנחיית הרופא בהיי ריסק ניתן פרוגסטרון רטארד עד לשבוע 36 להריון. נכון להיום, קיבלתי כבר 15 מנות של 250 מ"ג. בכל פעם שאני מגיעה לרכוש את האמפולות נשאלות המון שאלות מצד הרוקח ואף נאמר לי שטיפול ממושך לא מומלץ... שאלתי היא האם הכרחי להמשיך את הטיפול כאשר במשך חודשיים רצופים לא סבלתי מדימום, אין קיצור צוואר ויש מעט התקשויות של הבטן (גם בהריון הראשון חוויתי צירים מוקדמים עם דינאמיקה צווארית, ללא טיפול מונע ללידה מוקדמת מלבד נוזלים. לידה בשבוע 38). אציין כי אני מושפעת מהזרקת הפרוגסטרון מאוד- עייפות כרונית (מטופלת בוונופר, בי12 ופולית עם שיפור משמעותי בבדיקות הדם), חוסר סבלנות מצידי לסובבים אותי, בחילות, עצבנות יתר וכו'... האם ניתן להפסיק את הטיפול כעת או שמא עליי להמשיכו עד לחודש ה9? אודה על תשובתכם...

31/01/2016 | 23:20 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, המטומה בהחלט יכולה להתארגן ואף להיספג התוויה עיקרית להידרוקסיפרוגסטרון קפרואט היא לידה מוקדמת בעבר (כמו אצלך בשבוע 22) ללא קשר אם בהריון הנוכחי יש דימומים / צוואר מקוצר / כל תלונה אחרת ויש להמשיכו שבועית עד שבוע 36. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה