גרד הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/12/2015 | 23:33 | מאת: רעות

שלום, אני בשבוע 29+4 והתחיל לי גרד לפני חודש בידים וברגלים ופריחה בבטן, במיון יולדות עשו לי בדיקות ולא היתה בעיה תפקודי הכבד. הגרד ירד ונשאר רק ביד אחת והפריחה נעלמה, בבדיקת מלחי מרה שבגיע השבוע התוצאה היתה 15.5. ובדיקות הנוספות שעשיתי לתפקודי כבד היו בסדר. הרופא הורה לי לעשות מוניטור פעמים בשבוע. חשוב לציין שעשיתי ניתוח מעקף תרסריון (קיצור קיבה) לפני 7 שנים ובניתוח זה גם הוציאו לי את כיס המרה, המנתח שעשה לי את הניתוח טוען שלהרבה אנשים יש בעית במלחי מרה. האם זה בסדר? מה עלי לעשות? האם לא כדאי לתת לי תרופה מסוימת לבעיה?

07/01/2016 | 23:51 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

מומלץ להיוועץ עם רופא מומחה במחלות כבד מאחר וחשוב לקבוע האם מדובר בחלה שנקראת כולסטזיס של הריון. המצב הזה לא קשור לניתוח שעברת מאחר והוא כנראה קשור לרמות הורמונים גבוהות בדם שלך. למצב הזה יש טיפול תרופתי במהלך ההריון, לאחר הלידה חולף עצמונית.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה