הרעלת מזון בהריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - הלל יפה
שלום רב, אני בשבוע 12 להריון ואתמול אכלתי חומוס במסעדה (אני מלקה את עצמי על זה מאז כי שמעתי בעבר שזה לא מומלץ ונכנעתי לחשק). בערב התחלתי להרגיש קצת בחילה וכאבי בטן, אבל עד כה לא היו הקאות או שלשולים מובהקים. איך אפשר לוודא שלא נדבקתי בחיידק ליסטריה? מה לעשות כדי למנוע את הסיכון לכך? האם לבקש טיפול אנטיביוטי או תרבית דם (ניתן יהיה לעשות רק ביום א'...)? אני פשוט לא רוצה לאבד את ההריון הזה או לסכן את העובר.
לקריאה נוספת והעמקה
אם את לא מקיאה ומשלשלת או מעלה חום לא נראה שיש סכנה