הפרשות בצבע אדום בתחילת היריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/11/2014 | 19:06 | מאת: ליאת

שלום רב, אני בתחילת היריון (לאחר לידת עובר מת בשבוע 37, מחכה לתוצאות ניתוח לאחר המוות.) במעקב היריון בסיכון גבוה בבית חולים. שבוע 10+3. כבר כמה פעמים בשבועיים האחרונים שיש לי בניגוב בשירותים הפרשות בצבע אדום או חום. חלקן היו לאחר התכווצויות, חלקן אחרי מאמץ בשירותים וחלקן ללא סיבה נראית לעין. אחרי כל פעם אין שום זכר, כלומר אין עוד בכל פעם. הכמות מזערית או בתוך הפרשות. רופא נשים בדק אותי אחרי הפעם הראשונה ואמר שזה כנראה חיצוני. אחרי שבוע, כשהיו יותר הפרשות יום אחרי יום הלכתי לרופא מיון במרכז בריאות האישה של הקופה. הוא לא מצא סיבה להפרשות (בבדיקת אולטראסאונד הכול היה תקין), והמליץ על חיסון אנטי די ליתר ביטחון, אותו עשיתי. היום הייתה לי הפרשה בניגוב לאחר השירותים והכמות הייתה קצת יותר גדולה ובצבע אדום וחלק מהפרשות. השאלה שלי היא כזאת: האם יש מצב שזה דם שהגיע מהרחם? אני שומרת טהרה ואם זה המצב יש מצב שאני צריכה לעבור תהליך של טהרה כמו אחרי מחזור. שאלה נוספת שמטרידה אותי כל הזמן היא האם ההיריון בסכנת הפלה או לא? ביום שני הקרוב יש לי תור לביקורת בבית החולים, אך אני מוטרדת כבר עכשיו בקשר לנושא ההלכתי. אני זקוקה לתשובה של רופא כדי לשאול רב. סליחה על האריכות, אך היה לי חשוב לתת את כל הפרטים. תודה ליאת

תאורטית יתכן ומקור הדימום גם מהרחם למרות שהרוב מצוואר הרחם, ככל שמתקדם ההריון ודופק תקין החשש מהפלה יורד אך בכל זאת במצבי דימום הטענה היא כי קיים חשש של 50% להפלה, בביקור הבא הרופא יבדוק אותך וינסה לאבחן את מקור הדימום ואת תקינותו

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה