תת תריסיות והסיכוי לפגיעה בעובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/04/2014 | 11:54 | מאת: לחוצה מאד

היי ד"ר! אני בשבוע ה12. בשבוע ה5 בצעתי בדיקות וה TSH יצא 3.52 - וT4 יצא קצת מתחת לנורמה( יצא 10.1 כשהנורמה 10.3) - הייתי אצל אנדורקינולוג שרשם לי אלטרוקסין 50. בשבוע ה10 חזרתי על הבדיקה יחד עם נוגדנים( אני חייבת לציין שלקחתי את התרופה לפני הבדיקה ויש ימים שאני שותה או אוכלת משהו קטן אחרי הכדור. ככה יוצא לי אבל עכשיו אני מקיפדה לא לאכול כלום לפחות במשך חצי שעה שעה) T4 ויצא 15.3 T3- 4.45 הTSH יצא 2.760 וזה מעל ל2.5 ואין לי נוגדנים כלל נגד בלוטת התריס. האנדוקרינולוג אמר שאני לא מאוזנת ואמר לי נוסף ל50 מ"ג לקחת עוד 50 מ"ג 3 פעמים בשבוע ככה שאגיע ל500 מ"ג בשבוע. האמת שאני ממש חוששת שנגרם נזק לעובר מהתת תריסיות. האם 500 לשבוע זה בסדר ואולי צריך יותר? האם בערכים כאלה יכול להגרם נזק לעובר?( בשבוע ה5 רמת הT4 הייתה טיפה נמוכה והTSH היה 3.6 ולפני שבועיים וחצי 2.7 וזה לא מומלץ) אני ממש לחוצה עד לרמה שיש לי נדודי שינה בלילה..... מה הסיכוי לנזק עוברי כי קראתי שזה יכול לגרום לפיגור שכלי תודה!

07/04/2014 | 23:20 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

אכן ישנם תיאורים בספרות על רמת משכל נמוכה יותר של עוברים לאמהות שסבלו מתת תריסיות לא מאובחנת ולא מטופלת. לא ניתן לנקוב באחוז מדוייק וגם לא לנבא מידת הפגיעה אם בכלל. ובכל מקרה לא מדובר במקרים גבוליים כמו שלך אלא במקרים בהם הייתה תת פעילות משמעותית של בלוטת התריס מוזנחת ולא מטופלת כך שלדעתי אין לך ממה לחשוש.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה