ליסטריה
דיון מתוך פורום הריון ולידה - הלל יפה
לרופאים שלום אני בהריון שבוע 14 ומאוד מודאגת מאחר ואכלתי במסעדה בשר על האש שחלק קטן ממנו נראה לי בדיעבד לא מבושל כהלכה ,כמו כן אכלתי שם סלט חומוס. שאלותיי הן : 1.מהי תקופת הדגירה של החיידק הנ"ל, ומתי ניתן לדעת בודאות שלא נדבקתי? 2.הבנתי שניתן להידבק גם ללא סימפטומים, ואז מה קורה? צריכים לשבת ולחכות עד לרגע הלידה על מנת לראות שלא נולד תינוק עם מומים? או שבדיקות האולטרסאונד במהלך ההריון מראות על מומים כאלו? אודה מאוד לתשובתך
הי גילה הבעיה העיקרית עם ליסטריה היא הפלות, לידות מוקדמות או מות עובר ברחם חס ושלום ולא מומים. העובדה שחלק קטן מהבשר היה לא מבושל כמובן אינה מעידה על כלום אך כדאי לברר באותה מסעדה אם היו מקרים של הרעלת מזון באותה תקופה. אם קיימת סבירות שנדבקת יתכן והרופא שלך ירצה לעקוב אחר העובר יותר בצמידותבהמשך ההריון ע"י ניטורים חוזרים (מוניטור מבוצע רק החל משבוע 24-26) ועל קול אך בהחלט לא בהכרח על סמך החשד המיזערי אותו תיארת. באשר לאורחות חייה של הליסטריה יש באתר זה פורום מיוחד לזיהומים ובינהם ליסטריה ושם רופאי מחלות זיהומיות יספקו לך את המידע בו את מתעניינת. בהצלחה