שבוע 35, המטומה ברחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/01/2012 | 18:50 | מאת: אילנה

אני נמצאת היום בשבוע 35 להריוני השני. בשבוע 27 הרגשתי לא טוב והגעתי לבי"ח יוספטל באילת. למחרת הבוקר התעוררתי עם דימום וצירים מוקדמים. לאחר שעצרו את הדימום והצירים בביה"ח הוטסתי לבלינסון להמשך טיפול ומחשש ללידה מוקדמת. שוחררתי מבילינסון לאחר שלושה ימים ומאז אני בטיפול של פרסולט ושמירת הריון. נמצאה המטומה ברחם. אני במעקב ולא היו דימומים או התפתחויות נוספות במצבי מאז. בשבוע הקרוב אני ציכה לחזור לביתי שבאילת (עד עכשיו הייתי בב"ש בקרבת פגיה). רציתי לדעת עד כמה ההמטומה מסכנת אותי ואת העוברית שלי במהלך הלידה והאם אני יכולה לחזור לאילת?

16/01/2012 | 00:19 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

דימום במהלך ההריון ונוכחות המטומה ברחם מעלה את הסיכוי ללידה מוקדמת. קיים גם סיכון מוגבר יותר להתחדשות הדימום והתפתחות של הפרדות שלייה. בכל מקרה את התקדמת די יפה בהריון והגעת לשבוע די מתקדם, במידה ואכן תתפתח לידה בשבוע כזה, אין סיבה לעצור אותה וסביר להניח שהיילוד לא יצטרך אשפוז בפגיה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה