הריון בסיכון גבוה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/12/2011 | 14:28 | מאת: אתי

שלום , אני נמצאת בשבוע 14 לאחר טיפול בגונל F , הופנתי לפני כ-4 שבועות ליחדה להריון בסיכון גבוה ממספר סיבות: 1. אנטי K לאחר קבל056ת מנות דם בלידה הקודמת (בעלי יצא שלילי) 2. חשד ללופוס וטיפול באספירין 100 מ"ג 3. תת פעילות בלוטת התריס ברצוני לדעת האם המצאות נוגדן אנטי K למרות בהקומס יצא שלילי אינו מצריך מעקב צמוד בהריון ומה הסכנות תודה מראש

22/12/2011 | 14:11 | מאת: ד"ר אלעד מי-דן

שלום אתי אכן 90% ממקרי הריגוש לאנטי K מגיע בעקבות מנות דם. כל עוד בדיקת הקומבס שלילית לא אמורה להיות סכנה לעובר. מאחר והמחלה במידה ומתרחשת נחשבת לקשה יותר מהריגוש בשל אי התאמת דם אם-עובר לקבוצת RH (מאחר ומערבת את מוח העצם), מקובל לחזור על מבחן הקומבס לזיהוי הרגישות במהלך ההריון. יש שכבר מתוצאת טיטר 1:2 מתחילים במעקב אולטראסאונד קפדני לסימני אנמיה עוברית וזאת משב' 16 ויש שמערבים אף בדיקות פולשניות (דיקור חבל הטבור) בתשובת טיטר של 1:8. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה