טיפול בפציאליס בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/04/2011 | 19:44 | מאת: גילי

שלום רב, אני בהריון בשבוע 17, לפניי יומיים לקיתי בפציאליס, שיתוק של חצי הפנים. אני חוששת מתופעות לוואי ועל כן לפניי אני רוצה לוודא כי התרופות שנרשמו לי אכן מותרות לשימוש בהריון. פרדניזון 60 מ"ג לחמישה ימים וכל יומיים להפחית 10, סה"כ 15 יום. כדורי זובירקס 4 פעמים ביום למשך 10 ימים. פמוטידין פעמיים ביום. לתשובתכם אודה, גילי

14/04/2011 | 23:36 | מאת: ד"ר אלעד מי-דן

שלום גילי בטיחות הפרדניזון בשימוש לטווח ארוך בהריון לא נקבעה אך במקרה שלך התועלת עולה על הסיכון. הדבר די דומה בהקשר של הזובירקס. פמוטידין נחשבת לבטוחה בהריון. בכל מקרה לתשובה מפורטות יותר ניתן לההשתמש בשירותי המכון הטרטולוגי (המרכז ידע בנושא בטיחות תרופות בהריון) בניהול פרופ' הורנוי בירושלים .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה