פריצת דיסק בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/02/2011 | 11:34 | מאת: מירי

שלום רב, בת 32 בהריון רביעי שבוע 18. לפני כשלוש שנים עברתי תאונת דרכים בה נפגע לי עמ"ש, יש לי פריצת דיסק אחת ומס' בלטי דיסק בצוואר, ובנוסף מס' בלטי דיסק בגב תחתון. לאחר התאונה טופלתי במרפאת כאב בזריקות אפידורליות לתוך עמ"ש תחתון, עם הקלה אך לא מלאה. אף אובחן לי פיברומיאלגיה ע"י פרופ' ראומטולוג. לציין שלפני ההריון התייעצתי עם הרופאת נשים שלי לגבי הבעיה בעמ"ש והיא אמרה לי שאולי אצטרך שמירת הריון מתחילת ההריון, אך אני העדפתי לנסות לעבוד כמה שאפשר. בתקופה האחרונה אני מרבה לסבול מכאבי גב תחתון, לעיתים עם תחושה שכאילו נתנו לי בעיטה חזקה בגב, הכאבים מקרינים לרגליים ומקשים עליי לפעמים ללכת. בישיבה מרובה הם מחמירים. העבודה שלי היא בישיבה מול מחשב. שאלתי היא: מנסיונך, האם באמת ניתן לקבל שמירת הריון עקב כאבי גב במצב שלי? אני חוששת לשבת בבית ואחרי חודש וחצי חודשיים לקבל תשובה שלילית מביטוח לאומי. תודה.

את צריכה יעוץ מומחה לעמוד שדרה אורטופד או נוירולוג ואם הם ממליצים על מנוחה אז ביטוח לאומי יאשר

30/08/2011 | 09:59 | מאת: לירז

אני כרגע 4 חודשים יושבת בבית עם פריצת דיסק למרות שהאורטופד,הרופא התעסוקתי והרופא נשים רשמו המלצה ברורה שאני צריכה מנוחה מלאה והימנעות ממאמצים כל ועדיין ביטוח לאומי לא מאשר את שמירת ההריון עד תומו למרות ההמלצות. מה לעשות במקרה כזה??פריצת דיסק יכולה לגרום לנזק לעובר או ליילוד כי על הם מסתמכים.{האורטופד טוען שיכול להיגרם נזק לעובר}

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה