מי שפיר מוקדמים לעומת סיסי שיליה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/11/2020 | 12:39 | מאת: מתלבטצ

שלום, אני כיום בשבוע 12+4. יש לי אפשרות לבצע סיסי שיליה השבוע. או לבצע מי שפיר בשבוע 16+5. (1) האם יש עדיפות לביצוע מי שפיר על פני סיסי שיליה? (2) אני יודעת שבדרך כלל ממליצים לעשות מי שפיר משבוע 17 ואילך - האם אני שמה את עצמי בסיכון מוגבר אם אני מבצעת לפני שבוע 17? תודה

החסרון העיקרי במי שפיר הוא שהתשובה מגיעה בשלב זבו אם יש בעיה מדובר בהפסקת הריון שכרוכה בתהליך לידה. בסיסי שליה התשובה מתקדלת מוקדם, אבל יש סיכון מעט מוגבר יותר בעצם הפעולה. מבחינת עיתוי אפשר לעשות מי שפיר ב16+ אבל לא מתחת כי יש חשש שלא נפיק תאים בגלל מרווח בין הקורמים.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה