MRI מפרקים סקרואליאקלים ללא חומר ניגוד בשאלה של סקרואיליאיטיס.

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/11/2020 | 15:34 | מאת: שירי

שלום, אני בהריון , הבדיקה נעשתה בשבוע 19, עקב כאבי אגן שלא עברו מהריון קודם לפני 6 שנים והתחזקו בהריון זה. ללא קשר גם עם סכרת הריונית וללא בלוטת תריס. הופניתי ע"י אורתופד לmri אשמח לדעת מה אומרות התוצאות וכמו כן האם צריך לחזור לאורתפד או לראמטולוג. בשאלה של סקרואיליאיטיס. הבדיקה בוצעה בחתכים סמיקורונלים למפרקים הסקרואליאקלים בסדרות T1 ,T2 עם דיכוי שומן, ללא הזרקת ח.נ. בתוספת סדרות לאגן הגרמי במישור אקסיאלי וקורונלי ב T1 ובT2 עם דיכוי שומן. מודגמת בצקת לשד עצם קלה מאד באספקט הקדמי האליאקלי והסקראלי של המפרקים הסקרואיליאקלים מימין ומשמאל. סקלרוזיס תת סחוסי קל באספקט האליאקלי קדמי של המפרק מימי. ממצאים אלו הודגמו גם בבדיקת MRI מ 18.9.14. ללא עדות לארוזיות. אין החלפה שומנית. אין עדות לגשרים גרמיים. ללא נוזל בכמות מוגברת במפרק. בצקת קלה באנטזיס משני הצדדים. מעט נוזל במפרק הסימפיזיס פוביס. ללא פתיחה משמעותית. בצקת קלה בגידים האדוקטורים הסמוכים. הפורמינות הנוירליות חופשיות. מאחזי הגידים על פני עצמות האגן, למעט האדוקטורים, נראים שמורים וסימטרים. הבדיקה לא בוצעה להערכת העובר. לסיכום: ממצאים כמתואר במפרקים הסקרואליאקלים המתאימים לשינויים על רקע מכאני משנית להריון (אוסטאיטיס קונדנסנס).. מעט נוזל בסימפיזיס פוביס ללא סימפיזיוליזיס תודה רבה

הי לאורטופד, אםכי מעבר למשככי כאבים ופיזיותרפיה אני בספק מה עוד יש להציע במקרה זה. בהצלחה!

16/11/2020 | 09:46 | מאת: שירי

תודה רבה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה