חומצה פולית לא לפני ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/11/2020 | 19:24 | מאת: טל

שלום, בבדיקה שגרתית אצל הגניקולוג התגלה ביוץ עם זקיק מוביל ולכן נעשה ניסיון להרות באותו היום. מאותו היום נטלתי חומצה פולית, אך לא 3 חודשים קודם לכן כפי שמומלץ בכל מקום. כמה זה נורא ליטול את החומצה הפולית רק מרגע ההתעברות ולא 3 חודשים לפני ההריו? מה הסיכון? מה אפשר לעשות? חרדה נורא.

ככלל ההמלצה היא 3 חודשים לע מנת להגיע לרמות תקינות. אצל הרבה אנשםי הרמה תקינה גם בלי זה. הרעיון הוא שחסר בחומצה פולית עלול לגרום למומים. עלול אךלא בהכרח , ולכן קחי מהרגע שהתחלת לנסות וחכי לתוצאות. אם לא הצלחתם להרות - המשיכי כמובן אץ הכדור.

05/11/2020 | 22:50 | מאת: טל

תודה על המענה. התזונה שלי הייתה גרועה קודם לכן לכן אני מניחה שהרמה שלי לא הייתה תקינה והיה חוסר. מה הסיכון בנטילה מיום הניסיון ולא קודם לכן? כלומר מה ההבדל בהגנה? האם יש מה לעשות עם זה? האם זה משהו שאפשר לגלות חלילה אם יש צורך בבדיקות במהלך ההריון?

אין מה לעשות עם זה. עושים שקיפות וסקירות כמו כולן.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה