אטוניה של הרחם, PPH וועוד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/10/2020 | 14:58 | מאת: דנית

שלום דוקטור, אני לאחר 4 לידות. בלידה שלישית, היה דימום מוגבר לאחר הלידה שהביא לירידה חדה ברמת הברזל, אך במכתב השחרור כתבו: ללא אירוע של PPH. טיפלו במכווצים דרך הווריד. לידה רביעית, לאחר הלידה אטוניה קלה של הרחם, דימום מוגבר, טיפלו בעיסוי רחמי חיצוני ומכווצים דרך הווריד. שאלתי, למה זה קורה? מה הסיכוי שיקרה בלידות נוספות? האם יש להימנע מללדת שוב? תודה

יש הרבה גורמי סיכון - רחם גדול, שלב שני מוארך, ולעיתים אין סיבה ברורה. זה יכול לקרות שוב. לרוב נערכים עם מכווצי רחם מיד לאחר הלידה בכמות גדולה יורת מהרגיל. לכן עלייך ליידע את הצוות בחדר לידה על הלידות הקודמות.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה