נטילת ברזל וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/09/2020 | 19:28 | מאת: אנונימית

שלום . אני בהריון בשבוע 16. אני מרגישה טוב וכול הבדיקות תקינות . היום הרופא נתן לי מרשם לפולקס- 100 מ"ג ברזל + חומצה פולית 400 מ"ג. אני נוטלת מתחילת ההריון פרנטל ויש שם כבר 36 מ"ג ברזל וגם 400 מ"ג חומצה פולית . האם לא יהיה עודף בויטמינים ? כמות כפולה של חומצה פולית וברזל בכמות גבוהה . בתחילת ההריון המוגלובין שלי היה בסביבות 13 וספירה אדומה תקינה ואני מרגישה טוב. האם עדיין אני צריכה ליטול טבליה אחת ביום של פולקס בנוסף לפרנטל ? בנוסף אני חוששת מתופעות לוואי כמו עצירות. האם יש אפשרות ליטול ברזל עדין והאם יש שוני בכמות הברזל העדין לעומת הפולקס ? תודה רבה !!!

מבחינת חומצ הפולית אין בעיה של עודף. מבחינת ברזל בדרכ צריך להוסיף לפרנטל כי הכמות בו קטנה. אם הפולקס עושה לך תופעות לוואי את יכולה לקחת ברזל אחר - באבקה/בנוזל. המינון בו קטן יוחתר אבל הספידה טובה ובנוסף לפרנטל זה כנראה יספיק.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה