רמת טסיות ואפידורל בלידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/06/2020 | 13:10 | מאת: יעל

שלום, אני לקראת לידה רביעית בע"ה. תמיד ילדתי עם אפידורל. אציין שאף פעם לא היתה לי בעיה עם הטסיות. היו סביב 200+ לאורך השנים. רק בתקופות הריון היתה לרוב ירידה עד 150+ אבל תמיד בטווח הנורמה. כעת, מאמצע ההריון הנוכחי שוב יש ירידה והערכים הפעם מתחת לנורמה. כעת הערך עומד על 138 ואני באמצע שבוע 34. אני פשוט מבועתת מהמחשבה שתהיה ירידה נוספת שעלולה למנוע ממני לקבל אפידורל. לא מסוגלת לחשוב על כך בכלל וזה מדיר שינה מעיני. מה דעתך? האם עשוי להגיע למצב כזה? והאם יש משהו שביכולתי לעשות כדי להעלות את הערכים? אודה מאד לדעתך המקצועית. תודה רבה!

07/06/2020 | 21:54 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

טרומבוציטופניה- מוגדרת כערך טסיות מתחת ל-100 אלף בהריון. ישנם מקרים בהריון בהן רמת הטסיות יורדת אך אינה יורדת מתחת לסף ה-100 אלף (מרבית המקרים) ויש מקרים בהן אכן יורדת. מתן האפידורל מוגבל במתן כאשר קיימת טרומבוציטופניה מתוך החשש לדימום באזור הדקירה. לפיכך במקרים בהן הרמה נמוכה מ-100 אלף לרוב לא מבצעים אפידורל. לצערי אין ברשותנו טיפול להעלות את רמת הטסיות במקרים אלו. עם זאת במידה והטסיות אצלך יורדות לרמה המוגדרת כטרומבוציטופניה יש להשלים בירור דרך רופא/ת הנשים שלך. שיהיה בשעה טובה ובהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה