כולסטרול גבוה אחרי לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/05/2020 | 08:18 | מאת: לינוי

היי אני חודש וחצי אחרי לידה על הנקה מלאה. בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה יצא שכולסטרול גבוה וגם הtsh. האם זה תקין שערכי כולסטרול גובהים לאחר לידה? במהלך ההריון לא היו לי בעיות עם הכולסטרול והכל היה תקין.. בלוטת התריס הייתה קצת גבוה אך אמרו לי שזה תקין ויכול לעלות בהיריון. האם בשלב זה זה היה אמור כבר להגיע לערכי נורמה? מצרפת את הבדיקות הבדיקהCHOLESTEROL תוצאה292.5 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקהTRIGLYCERIDES תוצאה86 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקהCHOLESTEROL- HDL תוצאה72 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקהCHOLESTEROL-LDL calc תוצאה203.4 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקהNON-HDL_CHOLESTEROL תוצאה221 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 35 150 סמן - הערך מחוץ לטווח 221 הערות והסבר שם הבדיקהIRON תוצאה83 µg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 40 סמן - ערך תקין 83 145 הערות והסבר שם הבדיקהBILIRUBIN TOTAL תוצאה0.41 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.3 סמן - ערך תקין 0.41 1.2 הערות והסבר שם הבדיקהBILIRUBIN-DIRECT תוצאה0.07 mg/dl תוצאה לעומת טווח הנורמה סמן - הערך מחוץ לטווח 0.07 0.1 0.3 הערות והסבר שם הבדיקהAST (GOT) תוצאה20 U/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 0 סמן - ערך תקין 20 31 הערות והסבר שם הבדיקהALT (GPT) תוצאה20 U/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 0 סמן - ערך תקין 20 34 הערות והסבר שם הבדיקהALK. PHOSPHATASE תוצאה140 U/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 30 120 סמן - הערך מחוץ לטווח 140 הערות והסבר שם הבדיקהLDH תוצאה277 U/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 230 סמן - ערך תקין 277 48

05/06/2020 | 09:28 | מאת: ד"ר ליבנה שפט-הלר

לא צרפת את תפקודי התריס . בשלב זה מעל 6 שבועות לאחר לידה ההשפעה של ההריון על המעבדה אמורה להתמתן או לחלוף . כדאי לפנות לבדיקה ויעוץ ע"י רופא משפחה .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה